Zašto ovo nije bio posljednji Bond u kome glumi Danijel Krejg, da li je imao još godina da glumi čuveno agenta ili je u pitanju samo slava? Sigurno je da nije najbolji Bond, ali vidi se njegov uticija na čitavu fančizu. Agent 007 nikada neće umrijeti, ali neće zauvijek biti potreban.

Sometimes the old ways are the best.

Džejms Bonda još kada sam bio klinac i prije osnovne škole na ekranima televizora bio fascinantan. Muškarac koji je špijun, može imati sve djevojke, pametan, brz i neuništiv, ali danas to ne pije vode. Sada više izgleda kao izlizana ideja nekog lika koji pokušava da nemetne stav kakav jedan muškarac treba biti sa stilom i načinom života.

Were you expecting an exploding pen? We don’t really go in for that anymore.

Vidjeli smo pad i uzdizanje Bonda 2012. godine, ali zašto su to uraditi. Da li je Danijel Krejg idalje spreman da bude Bond? Kako studio misli: Da. Zato što 2020. izlazi novi dio Bond fračize, 25. Bond film, No Time to Die. Nakon filma Skyfall nisam pogledao novi nastavac Spectar, ma koliko god puta pokušao.

Da li trebate pogledati Skyfall da biste gledali ostale dijelove ili samo da biste uživali, pa i ne baš. Naš agent je za mene izgubio čar i moć. Osvojio je dva oskara. Oskara za najbolju originalnu muziku koji je dobila Adele i Oskara za najbolju montažu zvuka. Na IMDb ima rejting 7,7/10 sa više od 600 hiljada ocjena. Dok od mene dobija 7, zbog klišeiziranja lika i filma, ne postoji više originalnost i to isčekivanje scena i nečega novog i nepozantog.

Spoilers Alert!

Na početku upozanjemo našeg Bonda tokom misije u , kao i svaki put, ali ovoga puta se ne završava tako dobro po njega ili možda i završava. Tokom borde na vozu sa negativcem, da bi mu spasila život, Eve (Naomi Haris), koja dobija zeleno svjetlo da puca iako postoji šansa da upuca Bonda i to se i desi. Naš Bond pada sa voza na mostu sa visine, moja procjena 100 metara u rijeku. Svi misle da je Bond tu poginuo, ali naravno ostao je živ i iskoristio svoju smrt da se odmori na nekoj plaži sa djevojkama. Naravno!

Some men are coming to kill us. We’re going to kill them first.

U povratku u London kada se vrati iz mrtvih i legalno, prolazi niz evaluacije da bi saznali njegovu spremnost za vraćanje na teren. Što on pada, ali M mu dozvoljava da nastavi raditi, jer ga smatra najboljim agentom.

Glavni negativac Silva (Havijer Bardem), bivši MI6 agent koji se okrenuo na sajber terorizam i glavna meta mu je MI6 da bi se osvetio M. Ona ga je tokom jedne misije u Kini, pustila da bude uhvaćen, a zauzvrat je dobila pet agenata koji su već bili uhvaćeni. Silva je bio mučen pet mjeseci i na kraju je pokušao da se ubije cianidom, ali bezuspješno, što ga je ostavilo izboličenog lica.

U čitavoj borbi protiv Silve, M i Bond bježe i u posljednje sigurno mjesto, kuću u kojoj je Bond odrastao u Škotskoj. Silva ih prati tamo i čeka nas okršaj decenije. M biva smrtno ranjena, dok Bond ubija Silvu nožem. U nastavku frančize, film Spectre objašnjava da je Silva radio za kriminalnu organizaciju Spectre.

TREJLER:

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se /  Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se /  Promeni )

Povezivanje sa %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.