Inception je jedan od filmova koji sigurno nećete pogledati samo jednom, niti u potpunosti shvatiti šta se dešava poslije prvog gledanja. Svako novo gledanje može dovesti do dodatnog shvatanja onoga šta se dešava u filmu.

Kristofer Nolan je sastavio odličnu glumačku ekipu sa glavnom ulogom Leonardo Dikaprio, takođe glumci Džozef Gordon-Levit, Elen Pejdž, Tom Hardi, Ken Vatanabe, Kilijan Merfi. Ovakvi glumci zaslužuju svu slavu koju su dobili zbog ovoga filma. Inception će vas baciti u svijet kada se zapitate šta je san, a šta stvarnost.

Dreams feel real while we’re in them. It’s only when we wake up that we realize something was actually strange.

Hans Zimer, jedan od najboljih kompozitora u filmografiji, za mene, radio je muziku za ovaj film. I vjerujte mi kada budete gledali film, shvatićete o čemu pričam kada kažem da je u ovom film muzika 80% zbog čega je film savršen. Muzička traka toliko dodaje emocije, zbunjenost i napetost filmu da je nevjerovatan osjećaj.

You mustn’t be afraid to dream a little bigger, darling.

Za mene Inception spada u top 10 filmova koje sam gledao, i vjerovatno mi nikada neće dosaditi da ga ponovo pogledam.

Da li se vi sjećate početka sna, ovaj film to odlično predstavlja kroz manipulisanje snova. Eksperimentalno vojnog programa koji je danas ilegalan i dostupan samo određenim ljudima. Kob (Leonardo Dikaprio)

Film je osvojio četiri Oskara. Oskara za najbolju fotografiju, Oskara za najbolju montažu zvuka, Oskara za najbolju montažu zvuka koja se dodijeljuje montažerima i Oskara za najbolje vizuelne efekte.

You’re waiting for a train. A train that’ll take you far away. You know where you hope this train will take you. But you can’t know for sure. Yet it doesn’t matter. Now, tell me why?

Because you’ll be together!

Da li da gledate ovaj film? Mislim, kako ga do sada niste gledali? Definitivno se nećete pokajati i željećete još. Na IMDb ima rejting 8,8/10 sa skoro 2 miliona ocjena i 13 najbolji film na IMDb listi top 250 filmova. Naravno za mene ovaj film je čista desetka.

Spoilers Alert!

Film prati lika Koba (Dikaprio) koji putuje svijetom i radi za razne korporacije tako što krade strogo čuvane tajne neke osobe u snovima. Tehnologija koju je vojska proizvela sada se može koristiti samo ilegalno. Kob je u bjegdstu, zbog optužbe da je ubio svoju ženu Mol, ali kako saznajemo to nije istina. Pokušava uraditi sve da bi se vratio svojoj djeci.

Data Saito (Ken) multimilijarder nudi priliku Kobu da ako uraditi uspješno posao Inceptiona, tj. ubacivanje ideje u nečiji um bez njihovog shvatanja da to nije njihova originalna ideja. Saito mu nudi čist rukav, mogućnosti da se vrati u SAD svojoj djeci. Kako saznajemo Kob zna uraditi inception, zato što je to već jednom uradio. Na svojoj ženi, Mol. Tand tad tada dam!

Don’t you want to take a leap of faith? Or become an old man, filled with regret, waiting to die alone!

Kob okuplja ekipu najtalentovanijih osoba koje će mu pomoći u ovome poslu. Pronalazi svoju novu arhitektinju Ariejd (Elen), Ims (Hardi) prevarant i ostale manje bitne likove za priču. Njihovo posao je da postave ideju u Roberta Fišera (Kilian) koji je pravni nasljednik čitave imperije, ideja zvuče jednostavna, ali skoro nemoguća – promijeniti mišljenje Roberta da podijeli kompaniju sa Saitom.

Da bi misija uspjela, prave različite nivoe snova, čak tri sna dubine. Ali problem nastaje kada sjećanje koje Kob čuva od Mol u svojoj glavi, počne da uništava njihov plan. Jedini spas svih u snu postaje pad u dno svih snova u kojem su Mol i Kob preživjeli čitav ljudski život.

He locked away a secret, deep inside herself, something she once knew to be true… but chose to forget.

TREJLER:

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se /  Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se /  Promeni )

Povezivanje sa %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.