Nova serija na Netfliksu. Spoj serija Stranger Things i End of F***ing World, sa nekoiko uloga glumaca iz filma It. Što daje jednu novu seriju sa likovima koje možda volite.

Na početku sam mislio da je jedna samo romantična drama o tinedžerima i problemima koji pubertet dovodi djevojku. Kao neki način prebacivanja njenog bjesa oko mrtvog oca i njene pomjene u tim godina. Ali u stvari jeste to, ali i nije. U jednom trenutku shvatate da ona stvarno ima moći što mjenja čitavu perspektivu kojom gledam seriju.

Dear Diery, Go fuck yourself!

Priča prati mladu djevojku Sidni (Sophia Lillis) kojoj školski psiholgo daje dnevnik u kome treba pisati svoje probleme, mislim ili bilo šta. Poenta je da to bude terapeutski za nju zbog incidenata koje je imala u školi sa bjesom.

Sidni ubrzo shvata da nešto mnogo ozbiljnije nije u redu sa njom, kada primjeti da kada je jako ljuta i pod stresom ispoljava moći. To joj se na početku desi kada njena najbolja drugarica Dina pronađe momka Breda i započne vezu.

Preporučujem ovu seriju jer je jako dobro snimljena, sa dobrom muzikom i glumcima. Serija ima sedam epizoda po 25 minuta što je čini lakom za bindžovanje. Na IMDb ima rejting 7,8/10 sa 8000 ocjena, dok je moja ocjena 8/10.

Spoilers Alert!

Sidni se bori da živi u svijetu gdje njenog oca više nema. Ostala je sama sa majkom i mlađim bratom kojeg mora čuvati. Sa mamom neka normalan odnos, šta više konstantno se raspravljaju.

Kako upoznaje nove ljude i nove stvari, kao što je seksualni odnos sa Stenom, počinje da shvata da je vjerovatno lezbejka. Što pravi veliki problem kada pokuša poljubit najbolju drugaricu Dinu, koja joj je sve trenutno u životu šta je dobro. Nakon toga njihov odnost postaje izgledati jako neprijatan. Sidni polako primjećuje da ima moći, ali ih ne može kontrolisati i samo se dese kada je pod velikim stresom.

Kroz dalju brobu sa tim moćima saznaje da je njen otac u stvari imao iste te moći i da je vjerovatno razlog zbog koga se ubio, nesreća izazvana jednim od tih napada zbog moći u kojem je ubio svoje saborce u ratu. To ga je ubijalo dok više nije mogao podnijeti tu bol.

Negdje oko 5 epizode Sidni primjećuje da je neko prati i gleda, ali nikako ne može da shvati koje to. To dovodi do velike paranoje kod nje. Na sve to bliži se školski ples, koji se završava tako što Sidni ubija Dininog momka Breda, tako što mu mislima raznese glavu. Sve ovo se desilo pošto je Bred ukrao njen dnevnik i ponizio je pred cijelom školom tako što je rekao šta je napisala u dnevniku, ali prije nego što je uspio reći da ima moći biva ubijen.

Na kraju ovu serije Sidni shavata da je neka figura prati i u posljednjoj sceni serije figura se pojavljuje pred njom i tako se završava prva sezona.

TREJLER:

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se /  Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se /  Promeni )

Povezivanje sa %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.