Jako teška priča Suzane Kahalan (Chloë Grace Moretz), sada ispričana na nama svima omiljeni način, putem filma. Netflix koji već godinama pravi originalne filmove ovdje je pokazao tešku stranu rijetke bolesti koja pogađa Suzanu.

Film je baziran na istinitoj priči, koja je adaptirana u film na osnovu knjige Brain on Fire: My Month of Madness, koju je Suzana napisala 2012. godine.

Suzana započinje svoju karijeru za New York Times kao novinarka. Prilikom rada započinje primjećivati nedostatke energije, nesanice, stresa, napade do trenutka kada počinje misliti da je bipolarna osoba ili podvojena ličnost.

We are, in the end, a sum of our parts, and when the body fails, all the virtues we hold dear go with it.

Na trenutke niko nije siguran šta se sa njom dešava, da li se drogira, da li pije, da li ima probleme u porodici ili sa momkom. Problemi na poslu počinju da utiču na njenu karijeru i život. Ali njena borba pokazuje napore koje jedna osoba mora uraditi da pobjedi jednu bolest.

To move foward, you have to leave the past behind

Ako ste se ikada zapitali kako bi izgledao film o rijetkim mentalnim bolestima, ovo je film za vas. Na IMDb ima rejting 6,6/10 sa 14 hiljada ocjena. Moja ocjena za ovaj film je 8, zbog dobre glume i stvarno fascinantne priče ove mlade žene. Za one koji žele pogledati slučan žanr preporučuje film To the Bone (2017) o djevojci koja se bori sa anoreksijom.

Spoilers Alert!

Šta vi mislite koliko je ljudi do sada u zadnjih 100 godina dijagnostifikovano sa šizofrenijom, proglašeno ludim, poremećenim. Samo zato što je njihovo tijelo napadalo njihov mozak, a lijek je tako lagan. Suzana je bila 217 osoba koja je dijagnostifikovana sa Anti-NMDA receptor encephalitis, a nakon nje do sada je dijagnostifikovano hiljade slučajeva, ali to Netfliks izjavljuje na kraju filma.

Ne želim puno da spojlujem svima užitak, pa predlažem da pogledate film, kao jednu priču i izvučete dobru pouku.

No great mind has ever existed without a touch of madness, Aristotle said.

TREJLER:

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišete koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavi se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišete koristeći svoj Facebook nalog. Odjavi se /  Promeni )

Povezivanje sa %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.