The Big Lebowski u odnosu na ovaj spin-off je najsavršenija komedija ikada, dok The Jesus Roll pokušava previše da stekne taj utisak komedije. I naravno na kraju filma sam sebi postavio pitanje: Zašto sam ja ovo gledao? Pa pogledao sam trejler i rekao da ću pogledati film, ali je bio samo jedan od onih koji stave najbolje scene u trejler.

Film prati priču Džizusa, poznatog lika iz Big Lebowskog, koji izlazi iz zatvora i živi punim plućima, krade, pljačka, ali kada dođe u situacije sa policijom bježi jer ne želi ponovo da se vrati u zatvor.

I know you got a screwdriver.

Džizus (John Turturro) lik iz filma Big Lebowski dobio je svoj solo film, ali ne onaj koji smo očekivali. Ovaj film nisu radili braća Koen, režiser i scenario je glavni glumac Džon Turturo, poznat po svojoj glumi u Berton Fink, Fadin Gigolo, The Night Of, O Brother, Where Art Thou? i drugim ulogama.

I’m going to hold you like bowling ball

Da li vam preporučujem ovaj film, definitvno ne. Ako ste željeli da ga pogledate, slobodno protraćite vrijeme. Na IMDb ima rejting 4,3/10 sa 700 ocjena. Moja ocjena je 6/10 samo zbog lika Džizusa i glume Džona u ovome filmu.

Spoilers Alert!

Džizus izlazi iz zatvora i ne čeka ni minute da ponovo krši zakon, sa svojim prijateljem Pitijem kradu automobile, obijaju kuće i žive punim plućima. Zajedno sa Mari putuju i prave zločine. Mari je prostituka koja sa njima stvara pravu prijateljsku vezu i proživljava ovu avanturu.

U toj avanturi upoznaju Džin koju Džizus upoznaje nakon što ona tek izađe iz zatvora, prvodi jedno vrijeme sa njima i izvrši samoubistvo u motelu u kome su Pitija i Džizus spavali sanjom. Nakon njenog samoubistva oni upoznaju njenog sina koji izlazi nekoliko dana nakon njegove majke. Džek ne zna da mu se mama ubila, ali ne tako dugo nakon izlaska iz zatvora pokušava ubiti čuvara iz zatvora, ali ne uspjeva. Ovo Džizusa i Pitija stvalja na potjernicu, oni bježe i film ima kao srećan kraj iako postoji scena tokom koje mislimo da su poginuli u nesreći. Film napravljen da predstalja jednu priču ljudi koji nemaju šta da ih veže za ovaj svijet i tako rade sve van granica zakona.

TREJLER:

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se /  Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se /  Promeni )

Povezivanje sa %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.