Znate one filmove u kojima uvijek postoje dva lika koja u svemiru izađu iz letjelice i onda se nešto loše desi. Tako je meni bilo sve vrijeme gledanja ovog filma, konstanto isčekivanje tog klišea.

Obožavalac sam filmova kao što su Gravity, Interstellar, The Martian, Apollo 13, Passengers, Prometheus; svi oni predstavljaju ideju kako će svemirsko putovanje izgledati za nas jednoga dana i meni se jako sviđaju te ideje.

The earth put its hopes in him, and now its fate is on me.

Ovaj film nažalost nije ništa drugačiji. Prepun je predivnih kadravo svemira. Ima svog prepametnog glavnog lika Roja Mekbrajda (Bred Pit), tešku prošlost sa svojim ocem Klifordom Mekbrajdom (Tomi Li Džons), putovanje kroz svemir, odličnu muzičku traku koja nas baca u taj tihi svemir. Nekoliko problema i bam, ono što pokrene priču. Nakon misteriozne pojave, Zemlja ima problem sa udarima energije iz svemira.

Tako imamo film koji kritičari ne vole, jer su svi u svemiru filmovi puni istih klišea. Dvije osobe u svemiru, jedna napravi glup potez, dok druga osoba ga je mora spasiti ili neko je u stvari negativac dok se pravio dobar. Najveći kliše kao i svuda je da se glavni lik žrtvuje za nekoga ili za spas planete.

Film iako nema najbolji i najoriginalniji scenario, zato nadoknađujem glumom i prelijepim kadrovima svemira. Na IMDb ima rejting 6,6/10 sa 145 hiljada ocjena. Moja ocjena je 8/10.

Spoiler Alert!

Sa Bred Pitom u glavnoj ulozi, film je bio osuđen na privlačenja pažnje gledaocima, ali nažalost kao cjelina film nije uspio ispuniti isčekivanja. Priča je spora i puna kliša. U nekoj bliskoj budućnosti planeta je pogođena čutdnom energetskom pojavom. Roj, sin Kliforda, poslat je na misliju da pronađe broj svoga oca koji je izgubio signal prije 16 godina i sada se nalazi negdje kod Neptuna. Njegov otac je poslat na misliju u potrazi za životom van našeg solarnog sistema. Na početku odlazi na Mars u pokušaju da stupi u kontakt sa svojim ocem. Da bi spasao oca putuje do njegove stanice i pokušava za ga ubijedi da se vrati sa njim, ali saznaje da je njegov otac ubio posadu zato što nije mogao prihvatiti činjenicu da nije pronašao ni jedan trag života u našoj galaksiji. I to dolazimo do kišea, kada dvije osobe odlutaju u svemiru i da bi druga bila spašena, jedna se mora otkačiti.

Njegov otac nije mogao prihvatiti činjecu da nije pronašao vanzemaljski život i to ga je dovelo u situaciju u kojoj on ne želi više da živi sa takvim osjećajem neuspjeha.

TREJLER:

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se /  Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se /  Promeni )

Povezivanje sa %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.