Ah te vinil ploće, da liste ikada poželjeli da posjedujete gramofon i čitav jebeni dan puštate ploče. Da vas boli kurac za sve, jer ste u tako usranoj situaciji gdje ne znate zašto ste kreten prema nekome i zašto vas niko ne voli. U ovoj seriji se baš o tome radi.

Rob (Zoi Kravitz) je mlada djevojka u Njuorku koja ima svoju radnju gdje prodaje ploče. Veliki fan pop kulture Njen ljudavni život je do sada imao pet teških raskida. Serija nas stavlja u vrijeme kada je uopravo raskinula sa petom osobom Makom (Kingsli Ben-Adir) i prati njenu priču nakon raskida.

Serija je adaptacija novele Nika Horbnija sa istoimenim nazivom kao serija u produkciji Hulu. Ali ovo nije prva adaptacija ove knjige, 2000. godine napravljen je film sa istim nazivom samo ova verzija je drugačija u odnosu na seriju jer su polovi glavnih likova zamjenjeni. Sada ne znam šta je u originalnoj knjizi napisano i nije me briga, pošto je serija poprilično dobra i stvarno sam uživao gledajući je. A muziku sa ploča koje su puštali je savršeno izabrana za svaku situaciju kada je puštene.

Making a playlist is a delicate artHigh Fidelity

Serija ima dosta naracije u vidu glavne junakinje koja priča sa gledaocima, što dodaje trenutak kada se mi kao gledaoci probudimo dok gledamo seriju i malo aktivnije uključimo u probleme i osjećanja koje ona osjeća. Jer u tom trenutku ona se obraća nama, kao da smo tu i to nas čini djelom serije i njenog života, stvara empatiju i približava nas čitavom životu u kome ona živi.

Spoilers Alert!

Rob postaje pokušava saznati šta sa njom nije u redu, da li su je bivši partneri ostavili zbog njenog karaktera ili nekog problema. U tom putu saznaje da je njena veza sa nekom djevojkom koja je sada poznata influenserka jednostavno bilo osuđena na propast zbog različitosti u njima dvoma, u drugoj saznaje da je u pitajnju kako ona to zove sudbina što nije završila sa nekim momkom iz osnovne škole. Treći lik je u stvari gej, ujedno i jedan od njenih najboljih prijatelja koji rade sa njom u radnji. Četvrta veza sa nekim komičarom joj je bila zanimljiva dok su to držali u tajnosti, ali nakon početka ozbiljne veze se samo raspalo. I peta osoba Mek sa prve epizode lik koji raskida vjeridbu i seli se u London. Naravno nekoliko sedmica kasnije on se vraća u Njujork i sa vjerenicom Lili, što nju ubija i šalje je na ovu misiju da sazna šta sa njom nije u redu.

Veoma preporučujem svima ovu seriju, ako želite čuti super pjesme i laganu dramu. Serija na IMDb trenutno ima ocjenu 7,1 sa 1,500 ocjena.

TREJLER:

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišete koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavi se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišete koristeći svoj Facebook nalog. Odjavi se /  Promeni )

Povezivanje sa %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.