Zasnovan na istinitoj priči. Nakon što je diplomirao na Univerzitetu Emori, Kristofer Makandles (Emil Herš) napustio je sve šta je posjedovao, dao je svu ušteđevinu u dobrotvorne svrhe i autostopirao na Aljasku da živi u divljini. Na putu, Kristofer nailazi na niz likova koji oblikuju njegov život. Napisala je Lisa Keli.

Film koji nas spašava od društva i baca nas u divljinu, koju smo svi jednom u životu poželjili, da budemo malo sami i u svom magičnom busu. Njemu nije bio potreban novac, slava, auto, stan, želio je samo živi kako on želi, ali njegovi roditelji su imali druge planove za njega koji se nisu poklapali sa njegovim stavovima.

Film je baziran na istoimenoj knjizi Džona Krakauera iz 1996. godine.

Ovo je rijedak slučaj kada se desilo kada su kritičari i gledao sa velikim oduševljenjem rekli da je ova filmska adaptacija knjige urađena jako precizno i tačno. I nevjerovatno je da su uspjeli jednu ovako tešku priču prenijeti u svijet filma sa puno emocija, života i muzike koje nam opisuju njegov život kroz film.

Kako razumjeti nešto što nikada do sada nismo iskusili, nijedan strah nismo preživjeli, kako da se susretnemo sa nečim novim ako nemamo više ništa? Kako opisati film koji toliko budi empatiju kod bilo koga, bilo da ste vi dijete, roditelj ili džedaj, da razumijete ovakvu priču je prije sve potrebno da budete čovjek.

Spoler Alert!

Ovaj film treba pogledati kada ste u godinama kao i glavni lik, jer je to za mene pomjenilo način na koji ja gledam glavno lika. Kristofer je započeo svoje putovanje sa 22 godine 1990. godine i završtio ga 1992. godine na Aljasci gdje su njegovo tijelo pronašli u autobusu koji je koristio kao skrovište u kome je živio.

Da li bih ja mogao uraditi ovakav potez; teško je zamisliti da jednostavno napustim sve, porodicu, prijatelje i sve što posjedujem, postoje trenutci kada sam prezasićen stvarima i ljudima, ali nikada ne bih moga odustati od svega, ali možemo samo zamišljati šta je sve to navelo njega da pobjegne od svega.

Samoća je spasila ovog mladoč čovjeka, ali bila i njegov kraj. Volio bih i da mnoge može spasiti, jer je živimo u vremenu kada društvo ne voli nikoga osim samo sebe.

Trejler:

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišete koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavi se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišete koristeći svoj Facebook nalog. Odjavi se /  Promeni )

Povezivanje sa %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.